Haber Details - 23.11.2017

“TOPRAK ISLAHINDA ORGANİK MADDENİN ÖNEMİ” KONULU KONFERANSIMIZ GERÇEKLEŞTİ

Borsamız tarafından organize edilen ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Beslenme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK’ün konuşmacı olarak katıldığı “Toprak Islahında Organik Maddenin Önemi” konulu seminer 23.11.2017 Perşembe günü saat 14.00’da  Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Seminere Uzunköprü Belediye Başkan Vekili Necmettin Akın,  Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Kayalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karahan, Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hayati Balkan, UTSO Meclis Başkan Yardımcısı Cemal Çolak, CHP Uzunköprü İlçe Teşkilatı yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Kara, Uzunköprü Ticaret Borsası Üyeleri ile ilgili üreticiler katıldı.


Seminerin açılış konuşmasını yapan UZTB Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan  “Üyelerimiz ve ilçemizde yaşayan, 200 dönüm ve üzeri arazi işleyen üreticilerimizi hedef kitle olarak aldığımız, bu seminerimize katılarak, bilgiye ve eğitime göstermiş olduğunuz önem için sizlere teşekkür ederim.


Bizler Uzunköprü Ticaret Borsası olarak, ilçemizdeki tarım ve hayvancılık sektörlerindeki gelişimi, daha da yukarılara taşımak ve üreticilerimizin ürünlerini daha değerli kılmak amacı ile çalışmalar yapmaktayız.


Ergene nehrinin kirliliği, çakmak barajı, sulama kanalları, arazi toplulaştırma çalışmaları ve topraklarımızın ıslahı öncelikli hedeflerimizdir. 


Tarımın amacı, topraktan en yüksek verimi ve iyi ürün kalitesini sağlamaktır.   Tarımda toprak, sürekli kullanılan bir materyal olduğu için, topraklarımızın kalitesini arttırabilmek çok önemlidir. Toprak tahlili yaptırmamız devlet zorunluluğundan çok gönüllülük esası ile olması gerekir.


Bilgi toplumu olabilmenin en önemli unsuru, kuşkusuz olarak eğitimdir. Tarımsal eğitimin hedefi; yanlış uygulamaların sebep ve sonuçları, alınacak önlemler, yeni teknolojilerin benimsenmesi, daha iyi bir yaşam standardına kavuşmak için, bilinçli ve güçlü bir çiftçi kitlesi oluşturmaktır. 


Çiftçilere kendi yaşamlarında etkin biçimde kullanabilecekleri yararlı bilgi ve tekniklerin iletilmesi ancak bu bilginin uygulamaya dönüşmesi ile anlam kazanacaktır.


İdeal bir tarım toprağında % 5 oranında organik madde bulunması gerekir. Oysa Türkiye genelinde olduğu gibi, bölgemiz topraklarında da organik madde % 1’in altına düşmüştür.


Tarlanın daha kolay işlenmesi, verilen gübre ve suyun daha iyi değerlendirilmesi, daha kaliteli ürün ve yüksek verim alınabilmesi için organik maddenin artırılmasında yarar vardır. Aksi takdirde verilen emek ve masraflar istenilen ölçüde gelire dönüşmemektedir”. dedi.


Açılış konuşmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü Yrd. Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK tarafından katılımcılara “Toprak Islahında Organik Maddenin Önemi”  konulu konferans sunuldu.


Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan İlçemize gelerek değerli bilgilerini ve tecrübelerini seminer katılımcıları ile paylaşan Yrd. Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk’e günün anısına UZTB Logolu Porselen tabak hediye etti.

Related Images


Other News Files

  1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435