Success Stories

 Halil İbrahim AKINCI / UZUNKÖPRÜ

Borsamız üyelerinde Halil İbrahim Akıncı`nın tarafımızca yaptırılıp halkımızın hizmetine sunulan Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi ek ünite hizmet binası hakkında görüşleri :

Uzunköprü Ticaret Borsası üyesi olarak Borsamızın verdiği hizmetle gurur duyuyorum.

Allah kimseleri hastanelere düşürmesin ancak onsuzda bırakmasın.Bir rahatsızlığım sebebi ile derdime derman bulmak için gittiğim fizik tedavi merkezinin Borsamız tarafından yaptırıldığını görünce bu kurum yöneticilerinin mevki makam için orada değil tam aksine hizmet vermek için o yerlerde oturduklarını daha iyi anladım.

O ne güzel bir hizmet binası öyle, o ne güzel son modern cihazlar ile güler yüzlü personelin rahat bir şekilde hizmet veriyor olması.Artık Uzunköprü`mde bazı şeylerin değiştiğini fark ettim ve buna öncülük eden yapının Borsamız olması bende apayrı hisler uyandırdı.Her zaman devletten beklemek olmaz,kurumlarında gücü yettiği ölçüde bu vatana millete hizmet etmesi gerekmez mi ? İşte Borsam bunu başarmış, vatandaşına dört dörtlük bir hizmet binası hediye ederek diğer kurum ve kuruluşlara da bu sebeple örnek olmuş.Emeği geçen herkese Allahtan razı olsun.

 Ahmet DÜNDAR / Kırkkavak-Uzunköprü

Borsamız üyelerinden Ahmet Dündar`ın Ürün Tahlil Laboratuarımız hakkındaki görüşleri;

Tarla tezek var Allaha şükür.Ekeriz, karşılığını da alırız zannederdik.Yıllarca böyle oldu.Çıkan mahsül ne kadar kaliteli olursa olsun hep aynı alıcıların deposuna gider,elimize sıkıştırılan üç beş kuruşla köye geri dönerdik.

Devran ne zaman değişti biliyonmu, Borsanın ürün tahlil laboratuarı hizmet vermeye başladığı vakit. İşte o günden beri ordaki mühendis arkadaşlar en son model makinalarla bizim buğdayı, çiçeği ölçerler, biçerler sonucunu verirler.

Buğdayın kalitesi ne, çiçeğin yağsı ne kadar orada belli olur bizde ona göre satarız malımızı.Tüccarda kaliteli malı almak için kendi içinde rekabet yapar bu sefer fiyat yükselir. Mal ve çaba karşılığı bulur işte. Ürün tahlil laboratuarı açıldığından bu yana içimiz rahat. Borsamıza teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

 Recep DURMAN / Turnacı Köyü-Uzunköprü

Borsamız üyelerinden Recep Duman`ın Toprak Tahlil laboratuarımız hakkındaki görüşleri ;

Kolay gelsin, ben Turnacı Köyünden Recep Duman.Uzun yıllardır borsaya üyeyim ve bir çok hizmetinden de faydalanmışımdır.Bunların içinde Toprak Tahlil laboratuarında çiftçilere verilen hizmeti ayrı bir yere koymak isterim.

Baktığınızda her yer toprak her yer tarla hepsi aynı gibi duruyor, herkes sanki aynı çiçeği, aynı buğdayı ekiyor gibi duruyor ama işin aslı öyle değil.Artık ben Borsa laboratuarında tahlil ettirdiğim toprağımın ihtiyacı nedir biliyorum ve ona göre işliyorum.Yılın hangi zamanı hangi ilacı ne kadar, hangi gübreyi ne aman atacağımı bilerek çiftçilik yapıyorum.Kısadan hisse Toprak tahlil ettirdiğim için hem mahsulüm arttı hem de daha bilinçli bir üretici haline geldim.Teşekkürler Uzunköprü Ticaret Borsası.

 Bülent ENGİN / Sultanşah köyü - Uzunköprü

Borsamız üyelerinden Bülent Engin`in Ürün Tahlil laboratuvarımız hakındaki görüşleri 

Çiftçilik zor iş. uğraş, didin hasat zamanı biş tarlayı al mahsulü ondan sonra en uygun paraya satmaya bak. Kime ? Tüccarlara, fabrikalara.Eskiden avuçlar, gözle bakar ona göre fiyat verir bizde razı olurduk.
Olurduk olmasına amma zarar eden hep biz gariban çiftçi olurdu.

Sağolsun Borsaya. Bizlere çok ama çok faydası dokundu. Nasıl mu ? Tabiyikide ürün tahlil laborotuvarında verdiği hizmetle. Artık buğdaydı, arpaydı, gündöndüydü oradaki arkadaşlar numune alıp incelerler.
İşte orada belli olur ak koyun kara koyun ... Herkes malının kalitesini orada anlar ona göre fiyat oluşur.

Borsaya getirilen her mal hakkı neyse o fiyattan gider artık.Hem emeğimiz boşa gitmez hem de tavsiye ederiz büyün köylü arkadaşlara malını borsada tahlil ettirip öyle satsın diye. Olması gereken buydu, Borsamız sağolsun sesimizi duydu.

 Oğuzhan ÇAKIR / Uzunköprü

Uzunköprü Ticaret Borsası`na lise ve üniversite hayatım boyunca bana sağladığı burs desteği için teşekkür ederim.Bu burs sadece maddi bir destek değil aynı zamanda Uzunköprü`nün bana olan inancını da bir göstergesi olmuştur.


Toronto`ya uzanan yolculuğum Uznköprü`nün Kurttepe köyünde başladı.1991 yılında doğdum.Ben 6 yaşındayken Uzunköprü`ye taşındık.Şinasi ve daha sonrada Gazi Turhan Bey İlköğretim okullarında okudum.2005 yılı lise sınavlarında Edirne 1.`si ve Türkiye 12.`si olarak, ülkemizin gözde okullarından Galatasaray Lisesi`ne başladım.


2010 yılında liseden mezun olduktan sonra eğitime McGill Üniversitesi`nde devam ettim.Kanada`nın Montreal şehrinde bulunan McGill Üniversitesinde dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır.Ekonomi ve Finans çift ana dal ve İşletme yan dal programlarından 2014 yılında "First Class Honours" ve "Dean`s Honor List" dereveleriyle mezun oldum.Eylül 2014`ten itibaren Kanada`nın Toronto şehrinden finans sektöründe Analist olarak çalışıyorum.


Uzunköprü Ticaret Borsası`nın bana olan sürekli desteği için minnettarım.Gelecekte Uzunköprü`ye bir kakmın olmasını bir görev olarak görüyorum.

 Yavuz KARAMOLLA / Ziraat Odası Başkanı / Uzunköprü

Borsamız üyelerinden Yavuz Karamolla`nın Satış Salonumuz hakkındaki görüşleri :


Yaşamakta olduğumuz bu küçük kasabanın en büyük gelir kaynağı tarımcılık ve ondan elde edilen gelirdir.Sahsım olarak bende tüm üretici çiftci kardeşlerimizi temsil eden bir kurum olan İlçe Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütmekteyim

Amacımız, üreticilerin emeklerinin karşılığı en üst seviyede  alabilmeleri sağlamak.Bunu yaparken  kendi görev ve sorumluluklarımızı haricinde diğer kardeş kuruluşların da desteğini görmek ve hissetmek istiyoruz.İşte bu anlamda Uzun Köprü Ticaret Borsası üzerine düşen görevi layıkı ile yapmak için gayret sarf ediyor ve bizler bunu görüyoruz.


Türkiye çapında zaten günlük satış rekamları ve hacmi referans alınan ilk 5 borsa içinde yer alırken, Borsamız ne yaptı; mezat şeklinde günlük satışa katılan tüccarlar arasında vuku bulan açık arttırma yönetimi ile yapılan satış sistemine elektronik satış ortamına çevirerek müstahsilin ürün değerini yükseltti.Artık kimse kimsenin rakamını göremiyor ve tüccarlar arası rekabet dahada artarak çiftçi kardeşimin buğdayı yada çiçeği tam karşılığını alarak ihale sonlanıyor.


Ciddi anlamda yatırım yaparak hizmet kalite çıtasına daha yukarılara taşıyan Bırsamızın bu uygulama ile günlük sıcak satış olan diğer tüm oda ve borsalara örnek olacağından eminim.Hatta duyduğuma göre 4 farklı Ticaret Borsası daha aynı sisteme geçmek için yüklenici firma ile irtibata geçmişler bile.Canı gönülden kutluyorum. Saygılarımla.


  ÖZYILMAZ FINDIK İLK 500'DE

Geçtiğimiz yıllarda ayni başarıyı gösteren, Özyılmaz Fındık Tic. ve San. Ltd. Şti. Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başardı. Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan, Borsa Yönetim Kurulu üyesi Orhan Gür Şirket Genel Müdürü Levent Yılmaz’ı ziyaret ederek Türkiye’de ilk 500 firma arasına girdikleri için Borsa adına tebrik ederek teşekkür belgesi verdiler. 

Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Gür 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu ticari faaliyetleri ile Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi kuruluşu içerisinde bir kez daha yer alma başarısını gösteren Özyılmaz Fındık Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti’nin Uzunköprü Şube Genel Müdürü Levent Yılmaz’ı 15.06.2016 tarihinde ziyaret ederek Uzunköprü Ticaret Borsası Meclisi adına kendilerine teşekkür belgesi takdim ettiler.

Aslan, Özyılmaz Fındık Tic. ve San. Ltd. Şti yönetici ve çalışanlarını Uzunköprü Ticaret Borsası adına tebrik ediyoruz. Borsamızı gururlandıran değerli üyemizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ederiz dedi.

Samsun fındık üretiminde üst sıralarda değil ama bu ilde söz konusu sektörde yer alan bir dev var. Samsun Çarşamba’da 30 yıl önce kurulan Özyılmaz Fındık, geçen yıl 526 milyon TL ciro elde etti.

Şirketin ikinci kuşak yönetim kurulu üyesi Selim Yılmaz, bu yıl yeni yatırımlarla fındık işleme tesisini de devreye alacaklarını söylüyor. Yılmaz, “Amacımız perakendede de marka olmak” diyor.

Aslında tüm Karadeniz’in geçim kaynağı olmasına karşın fındık deyince akla daha çok Ordu ve Giresun gelir. Kamuoyunun algısı, üretimin kalbinin de, tüm büyük fındık işleme tesislerinin merkezinin de bu iki ilimizde olduğu yönündedir.

Ancak tamamen yanlış da diyemeyeceğimiz bu algının dışında kalan şirketler de yok değil. Samsun’da doğan ve fındık sektöründe bir dev haline gelen Özyılmaz Fındık, bu şirketlerden biri. Samsun Çarşamba’da faaliyet yürüten Özyılmaz Fındık, ikinci kuşağın da devreye girmesiyle sektöründe dev adımlar atıyor. 2013 yılı cirosu 227 milyon TL olan şirket 2014 yılında 492 milyon TL ciroya ulaşma başarısı gösterdi. Geçen yıl ise cirosunu 526 milyon TL’ye çıkardı.

1986 YILINDA KURULDU

Özyılmaz Fındık’ın temelleri, 1960’lı yıllarda ticaret ile atıldı. O dönem Çarşamba’da tarımsal ürün ticareti yapan Azmi ve Mustafa Yılmaz kardeşler, 1986 yılında fındık üretimi işine giriş yaptı. Yılmaz Kardeşler, günlük 100 ton fındık kırma kapasitesine sahip bir tesis yatırımı gerçekleştirdi. 2001 yılında yine Çarşamba’da yeni bir tesis devreye alındı. 2 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen bu tesis günlük 300 tonluk üretim kapasitesine sahip. Toplamda 6 bin metrekare kapalı alanda konumlanan tesisin 10 bin tonluk depolama alanı da bulunuyor.

Ekonomist Dergisi olarak hazırladığımız “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında geçen yıl cirosunu en çok artıran şirketler arasına giren Özyılmaz Fındık, genel sıralamada da 199’uncu sıradan 88’inci sıraya yükseldi. Özyılmaz Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yılmaz, bu sıçramayı artırdıkları üretim miktarına ve fındık fiyatlarındaki ciddi artışa bağlıyor.

YENİ YATIRIMLAR YAPIYOR

Selim Yılmaz, gündemlerinde yeni yatırımlar olduğunu söylüyor. Özyılmaz bünyesinde ‘Yılmaz Fındık Entegre’ adıyla yeni bir şirket kuruldu. Bu şirket için 7 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Sıfırdan kurulan yeni fabrikada fındık kavurma, beyazlaştırma, fındık püresi, fındık kreması, fındık ezmesi gibi ürünler üretilecek. Tesisin önümüzdeki haziran ayında üretime geçmesi planlanıyor. Şirket, işlenmiş ürünlerini önümüzdeki yıl iç piyasaya ‘Mayhaz’ ve ‘YFE’ markasıyla sunmayı planlıyor. İşlenmiş ürünlerin zaman içerisinde ihracatına da geçilecek.

Özyılmaz Fındık, son iki yıldır modernizasyon yatırımlarına da hız vermiş durumda. 2 milyon TL’ye yakın teknoloji yatırımı gerçekleştiren şirket, bunun etkisiyle önümüzdeki dönemde üretim kalitesini ve kapasitesini artıracak. Bugün günlük 6070 ton iç fındık işleyen şirket, yeni yatırımın etkisiyle günde 100 tonluk üretim yapacak.

İÇ PAZAR AĞIRLIKLI

Özyılmaz Fındık, yıllık 40 bin tonluk fındık işleme kapasitesiyle bugün Türkiye’nin en büyük natürel fındık üretim yapan şirketlerinden biri. Şirketin yönetiminin icrai sorumluluğu ikinci kuşaktan, Erol, Levent ve Selim Yılmaz yürütüyor. İç pazar ağırlıklı çalışan şirket, ihracatçı firmaların yanı sıra kuruyemiş firmalarına da ürün veriyor. Şirketin faaliyetlerinin yüzde 10’luk kısmını ise ihracat oluşturuyor.

Yurtdışı faaliyetlerini ihracat ve transit ticaret olarak iki şekilde gerçekleştirdiklerini dile getiren Selim Yılmaz, şunları anlatıyor: “Yurtdışı faaliyetlerimizde transit ticaretin ağırlığı var. Gürcistan’da işbirliği yaptığımız yerel şirketler bulunuyor. Gürcü fındığını AB ve Körfez ülkelerine satıyoruz. Altı yıldır transit ticaret yapıyoruz ve geçen yıl 15 milyon dolarlık transit ticaretimiz oldu. 2015’te 3 milyon dolar seviyesinde de ihracat gerçekleştirdik.”

ASYA’YA ODAKLANACAK

Bugün Almanya, İsrail ve ABD’ye ihracat yapan Özyılmaz Fındık, önümüzdeki dönemde Asya pazarına girmeyi hedefliyor. Selim Yılmaz, Fındık Tanıtım Grubu’nun Çin pazarına yönelik tanıtım faaliyetlerini takip ettiklerini ve Çin pazarını yakalamak istediklerini ifade ediyor.